Hallo allemaal! Wat fijn dat je er bent! Hatseflats! Carnaval komt er aan en we mogen weer eens lekker gek doen. Tegen Heilige huisjes aanschoppen, dat mag ‘mit vasteloavend’. Zolang je je uiteraard maar binnen de grenzen van het toelaatbare begeeft. Het is Carnaval, het zijn niet de Petermann-feestdagen. Alhoewel?

Hallo allemaal wat fijn dat je weer gaat! Het is dat de Winkbülle de inschrijving van de optocht al gesloten heeft, anders had ik me nog een paar keer ingeschreven als einzelgänger. Dan had ik me helemaal voorin de optocht laten indelen en was ik, in een oorlogspakje met daarover een Maradonna shirt, met een Irma Grese-pop op mijn rug, gaan meelopen. Ik zou op mijn Ferrari een paar geel-groene strepen laten spuiten. Aan de voorkant zou ik een groot bord plakken met al mijn aantoonbaar behaalde resultaten uit zijn gehele politieke carriere. Een blanco bord dus! Alaaf!

Als een soort van misplaatste afscheidsreceptie, zou ik zwaaien naar het publiek en net doen alsof iedereen terug zwaait. Eigenlijk zou ik door willen rennen tot op de Heksenberg, maar dat gaat niet. Ik moet namelijk keihard terug rennen naar de start om als nummer 69 weer de optocht in te gaan. Dan zou ik gewoon nog een keertje lopen en mijn witte onschuldige handschoentjes aanhouden. Gewoon eens kijken wat er gebeurt.

Hallo allemaal wat fijn dat je er bent! En hopsakee dan zou ik hem weer lopen. Jazeker. Ik zou me vervolgens in de optocht vanaf een kansloze plek vooruit laten duwen. Als middel tegen de kou, stop ik wat van die vasteloavendskrantjes onder mijn wielershirt. Dat krantje staat vol met politiek getinte ‘advertenties’ en interviews met de hoofdpatiënt zelf. Een goedkope reclame folder, waar de woorden ‘vasteloavend’ en ‘gazet’, de voorpagina onwaardig zijn.

Tot slot ren ik terug om als nummer 167 nogmaals de optocht te lopen. Als mezelf. Bij het binnenrijden van het centrum zou ik zien hoe mooi de stad er bij ligt tijdens deze dagen. Alle leegstaande panden, gemarkeerd met een postertje, vallen niet op tijdens dit geweld. En als er iemand ook maar negatief over mijn stad praat, blaas ik op mijn toetertje. Wat voor een geluidje eruit mijn toeter komt? Hallo allemaal. Wat fijn dat je er bent!

Laat een Reactie achter