Het was de maand dat er een einde kwam aan Linkin Park zoals we ze allemaal kennen. De maand van hier wat moeten, van teveel werk en te weinig niks doen. De hoogste tijd om deze lokale depressie de kop in te duwen en wat stoom af te blazen. En wat helpt er dan beter dan een avondje afschakelen in je favoriete bar met goed gezelschap? Juust, niks!

Als een kleine traditie in wording waggelden we na een heerlijke feestmaaltijd naar de Kroniek. (Die heette toen nog gewoon de Kroniek) Hier hebben we vaker super toffe avonden gehad met personeel, gasten en een reeks van vreemde shotjes. Maar je voelt hem aankomen.. eerder behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Een gezegde dat ik al vaker had gehoord, maar deze specifieke avond pas echt beleefde.

Mijn oog valt bij binnenkomst meteen op de man die plaatjes draait. Binnen is het aangenaam. En terwijl we het over artiesten hebben die niet meer onder ons zijn, besluiten we om een paar plaatjes aan te vragen bij de muziekman. Maar omdat we moeite hebben om een selectie te maken, vragen we de barman om een pen. Twee minuten later hebben we een viltje vol geschreven die ik met verliefde ogen en een glimlach aan de muziekman geef.

Een paar drankjes en een uurtje later komen we in de ‘Amy Winehouse’ stemming en vragen de barman weer om zijn pen. Wederom presenteer ik mijn viltje aan de muziekman, maar deze kijkt iets minder enthousiast nu en wisselt een dubieuze blik uit met de barman. Later leerden wij wat de vertaling was van deze blik..

Want de pen was plots verdwenen toen ik nog een plaatje wilde aanvragen! De blijkbaar enige aanwezige pen in het hele pand was gewoon weg! Het kan niet anders dan dat er een complot was tussen de barman en de muziekman. Vermoedelijk hadden onze vele verzoekplaatjes hier wel wat mee te maken. Maar de hint was duidelijk. Die van muziekman dan. Mijn subtiele hints waren helaas iets minder duidelijk. Want ik moet je eigenlijk iets opbiechten… Ik ben niet iemand die plaatjes aanvraagt. Maar na lang twijfelen durfde ik het deze avond eigenlijk aan. De muziekman is namelijk mijn secret crush..

– Simone van der Sleen

Laat een Reactie achter