Door Bernice Israel

Dit weekend is het weer zover. Een lekker lang weekend. Na een aantal lekker lange weekenden waarin Heerlen ram lekker weer te bieden had, voorspellen de verwachtingen dit weekend geen dertig maar achttien graden en wolkjes.  Wat doe ik dan, in de stad Heerlen die never sleeps, als de weergoden me niet zo goedgezind zijn?

Thriftshopping
Het woord is fancy, en soms zijn de dingen die je er vindt ook mega fancy (of juist niet). Ik moet zeggen: ik houd van mensen bekijken en er is geen betere plek om dit te doen dan op een zaterdagmiddag in een kringloop. De diversiteit in mensen is net zo aanzienlijk als het assortiment. Van stoeltjes, tapijten, CD’s, sokken, bankstellen, planten, mokken met gekke teksten tot BH’s, mega luiers, maandverband en heel veel nostalgische spulletjes, je krijgt het er allemaal.

Parkstad telt een aantal kringloopwinkels: de RD4 (In de Cramer 9, Heerlen en Spekhofstraat 4 in Kerkrade), Frans tweedehands (Ganzeweide 69 in Heerlen en Akerstraat Noord 232 in Hoensbroek) en stiekem is er ook nog een interessante kringloop in Brunssum genaamd Kringloop Centrale Parkstad (Haefland 7, Brunssum). Het is niet alleen leuk om hier te neuzen en spulletjes te scoren maar je krijgt er ook heel goedkoop koude blikjes echte cola (Coca-Cola dus) uit een automaat! Ja, dat vind ik nou leuk! Vooral als het regent.

Curiosa/ rommelmarkten
Wat ook leuk is in het kader ‘thriftshopping’, is de Curiosa markt die elke zaterdag wordt georganiseerd op de Bongerd in Heerlen. Aanstaande zaterdag 23 mei doen daar ook weer  een aantal kraampjes hun ding. En als je dan toch op de Bongerd bent kun je net zo goed even bij de boys van Coasters naar binnen lopen en een heerlijke koffie scoren (of een ananas lippenbalsem).

Maar dan… Dan heb je de Pinksterzondag waarop zelfs de IKEA is gesloten. Gelukkig zijn er dan ook nog een aantal rommelmarkten. Op zondag 24 mei is er bij Ten Eschen een markt waar een ‘gezellige rommelmarkt voor tweedehands spullen en curiosa’ wordt gehouden en tevens is er ook gezorgd voor ‘koffie en vlaai en BBQ’. In Heerlen Noord is er een Jaarmarkt op de Koekoekstraat (leuke naam hoor) aan de rand van de Brunssummerheide (de wijk tegenover de Sterrenwacht). We hoeven ons dus gelukkig niet echt te vervelen. En wat betreft tweede pinksterdag? Nou, dan is de IKEA wel gewoon geopend.

Laat een Reactie achter