Ik ben helemaal geen shopaholic en het doen van een impulsaankoop overkomt mij dan ook zelden. Nou ja, een hoogst enkele keer scoor ik vanuit een onbekende drang een flinke zak zoete drop om deze binnen een, hooguit twee dagen tijdens het lezen van een boek te verorberen, maar daar blijft het dan ook bij. Zo niet die ene zaterdag. Een van die grauwe, stille zaterdagochtenden. Mijn fiets parkeer ik in een nog bijna lege fietsenstalling. Het is even na tienen en er is bijna nog geen mens in de stad.

Voordat ik de stad in duik, ga ik eerst een kaarsje opsteken in de Pancratiuskerk. Zoals altijd ben ik, als niet-katholiek, ietwat beschroomd en voelt het wat onwennig. Is het gebruikelijk dat je een kaarsje per intentie aansteekt, of mag je gewoon alles-in- een doen? Ik wil niet krenterig overkomen en vooral niemand tekort doen en bij de aanwezigheid van meerde beelden twijfel ik ook nog wel eens waar het kaarsje het beste kan staan; welke heilige ‘doet het beter’?
Aansluitend lopen mijn lief en ik over de Bongerd naar de groentemarkt. Alle aangekochte waar gaat netjes in stoffen tassen. Mijn aversie tegen al die plastic draagtasjes groeit met de dag! Natuurlijk lopen we langs Ron de kaasboer en kopen daar een flink stuk boerenbelegen kaas, de lekkerste kaas van heel Heerlen!
Maar de grauwheid van deze morgen doet echter iets met mij en ik loop samen met mijn lief nog wat winkels in en uit, op zoek naar ‘ik weet niet wat ik zoek’. De spiegels in de pashokjes tonen een februaribleek gezicht en een kapsel dat schreeuwt om een nieuwe look. Ik word er niet vrolijker van. We besluiten om ergens een kopje cappuccino te gaan drinken. Mijn lief loopt inmiddels te sjouwen met twee zware tassen groente en fruit en ik loop er wat narrig naast.
En dan zie ik hem hangen: De Jurk! Juiste kleur, perfecte snit, het prijskaartje is niet leesbaar dus ik moet gewoon wel naar binnen. Alles in mij wil hem hebben, hij is gewoon NODIG.
In het rek hangen maar een paar exemplaren. De winkeleigenaar verklaart dat dit is om de exclusiviteit te waarborgen. Daarom vernieuwen ze ook hun collectie regelmatig en ik geloof hem direct. Het wordt wel lastig kiezen, want moet het nu maatje 68 of 72 zijn? Onze kleindochter is wat klein voor haar leeftijd maar wat is ‘wat klein’? Ruilen blijkt echter helemaal geen probleem te zijn, zelfs als er wat langere tijd overheen gaat en zo huppel ik even later helemaal blij naar buiten.

“Dat hadden we nu eigenlijk helemaal niet nodig”, zegt mijn lief met een brede grijns. Waarop ik antwoord dat 100% Zoefff mij wel even 100% blij heeft gemaakt. Het is gewoon een superleuke winkel, net zoals de andere winkels wat verderop in de straat; Puck Wonen, boekhandel Bij het Raethuys, Eigenwijs, HonderprocentHeerlen en er is nog veel meer te zien en te beleven. De Geleenstraat, zoefff er maar eens lekker doorheen en laat je vooral verleiden tot het doen van een impulsaankoop!

– Iris Kuipers

Laat een Reactie achter

 1. Hélène de Wilde

  Wat ontzettend leuk om een positief bericht te lezen!! De Geleenstraat is ook leuk!
  Gr Hélène

 2. Debra Gayet

  Fijn om eens positiviteit te lezen!
  En het klopt helemaal…..
  ZOEFFFF is een SUPERLEUKE winkel!

  Grt Debra